Zöldunió

Simplicity Fesztivál
2019 szep 27

A közösségi élményekre épülő fesztivál a minimalizmus hívei mellett azokat az érdeklődőket is várja, akik nyitottak a tudatos fogyasztásra.

Hazánkban is egyre népszerűbb az önkéntes egyszerűség (voluntary simplicity), avagy a minimalista életmód, melynek sokezer követője egybehangzóan vallja: a kevesebb néha több. A Szervező Messzelátó Egyesület az idei rendezvény fő témájaként a digitális minimalizmust választotta, hiszen online jelenlétünk hatással van énképünkre, kapcsolatainkra, közösségeinkre, és természetesen fogyasztási szokásainkra is.

Izgalmas workshopokon térképezhetjük fel, mi jelentheti a valódi értéket számukra

Lesz többek közt előadás a "FOMO" (félelem a lemaradástól) témájában, arról, hogy mennyire technológiafüggő társadalomban élünk. Szó lesz a digitális függőségről, és arról is, miként őrizhető meg egyensúlyunk az online világban. A meghívott előadók a digitális érzelemkifejezés lehetőségeit, az online ismerkedés témáit is körbejárják.

Hiteles előadók

A meghívott szakértők, bloggerek és újságírók hétköznapjaik során is a tudatos és egyszerű(bb) életmódot képviselik. Személyes történeteket, példákat, praktikus tanácsokat hallhatunk Tőlük arról, miként tegyük teljesebbé életünket, a kevesebbel.

Játékos programok

A rendezvény kínálatában - lásd itt - természetesen a játékos elemek is megtalálhatóak, lesz többek közt slam poetry, egyéni, fenntartható öltözködési tanácsadás és ökopiactér. Az első fesztivál sokszínű kínálatához képest idén a kortárs művészet témája is helyet kapott a programok között, ennek apropóján a helyszínen kreatív alkotósarok, digitális képkeret kiállítás és improvizációs színház is várja majd az érdeklődőket.

De miért is lesz hulladékmentes ez a rendezvény?

A Messzelátó Egyesület hisz abban, hogy az egyszerűsítés által tudatosabb fogyasztási szokásokat alakíthatunk ki, amely kulcsa az ökotudatos életnek. Ennek jegyében - aktív cselekvőként - a zero waste, azaz a nulla hulladék szellemiségében rendezi meg az idei eseményét is: Ezért a belépésnél nem lesz karszalag, a büfében nem lesz szalvéta. A papírhulladék mellett a műanyagok - így a PET palackok - is kiváltásra kerülnek: A Szervező minden látogatót arra buzdít, kedvenc kulacsával érkezzen a helyszínre.

A rendezvény ideje: 2019. október 4-5
A rendezvény helyszíne: The Studios (Budapest, Vörösmarty u. 38.)
További információ a rendezvényről a Simplicity oldalán.


A cikk a Messzelátó Egyesület - Zöldunió együttműködés keretében készült
Szerző: Zöldunió iroda
Forrás: Messzelátó Egyesület
Kép forrása: Messzelátó Egyesület (Szerző: Biljarszki Dániel)


 

Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×