Zöldunió

MagNet Bank
2018 szep 13

A 100%-ban magyar tulajdonban lévő MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban. Küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi pénzintézeteként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, dolgozóinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért.

A pénzintézettel 2016 óta folyamatos az együttműködésünk, azóta számos témában  - pl.  Közösségi Adományozási Program, Adj meleget program - futottak mikrokampányaink, amelyekkel a zöld üzenetek célcsoportokhoz történő eljuttatása mellett Ügyfelünk zöld reputációját, ismertségét és elismertségét is erősítettük.

Kampányokba bevont médiaportfóliótagok:

 

A kampányok során alkalmazott Cikk alapú hirdetési kategóriák:

 • Forrás írás
 • Egyedileg megírt szponzorált cikk
 • Szponzorált cikk
 • Interjúírás

 

Cikk alapú hirdetési megoldásokra épülő kampány-témák a teljesség igénye nélkül:

 • Évszak Szervezete Program (2018): A MagNet Bank megalakulása óta missziójának tekinti a társadalmi ügyek és szervezetek támogatását minden lehetséges banki eszközzel. Ügyfeleinek ezért lehetőséget ad, hogy részt vegyenek a bank közösségi tevékenységében és ügyféljogaiknak köszönhetően döntéseikkel növeljék azt a pozitív hatást, amit társadalmilag felelős pénzintézetként a környezetünkre gyakorolunk. Az Évszak Szervezete Programot is abból a célból hozta létre a bank, hogy felhívja ügyfelei figyelmét a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, illetve lehetőséget biztosítson ennek gyakorlására.
 • Közösségi Adományozási Program (2016, 2017, 2018): A 2010-ben útjára indított kezdeményezés a MagNet Közösségi Bank működésének egyik alappillére, melynek során a Bank lemond éves nyereségének 10%-áról, hogy ügyfeleinek adja át a döntés jogát ennek felhasználásáról.
 • Betéteseket és hiteleseket köt össze a MagNet (2018): A MagNet Banknál maguk az ügyfelek dönthetnek arról, hogy mely hitelfelvevőket segítenék szívesen betétjükkel, akik hitele így akár kamatmentessé is válhat.
 • Adj meleget! program (2016, 2017, 2018): A MagNet Bank bankfiókjaiban - minden év telén - izolációs fólia-takarókat helyez ki, amelyeket a betérő ügyfelek és látogatók elvihetnek, hogy továbbadhassák azokat a rászorulóknak. A speciális takaró, amit például a mentősök is használnak, a testhő akár 80-90 %-át is megőrzi, így a hideg napokon akár a túlélést is jelentheti a hajléktalan emberek számára.
 • Házhozszámla csomag (2017): A MagNet új Házhozszámla csomagja arról gondoskodik, hogy a közösségi bankolás ne csak azok kiváltsága legyen, akik munkaidőben fel tudnak ezért ugrani a fővárosba. A bank egy külső partnere segítségével bárhová eljuttatja a számlanyitáshoz szükséges, előre kitöltött papírokat, a helyszínen elvégzi a törvény által előírt ügyfélazonosítást, így vidéken akkor és ott nyithatunk már magánszámlát, ahol éppen tetszik.
 • Székesfehérvári Közösségi Pont (2017): Amellett, hogy a MagNet Bank komoly figyelmet szentel az ügyfél-elégedettségnek, fontosnak tartja azt is, hogy bankfiókjainak hangulata kellemes, inspiráló legyen, és lehetőséget teremtsen a közösségi életre, a találkozásokra és eszmecserékre. Újabb és újabb közösségi tereket hoznak létre, ahol nemcsak a banki ügyeket intézhetjük, de egy kicsit felüdülhetünk a városi forgatagban.
 • Mentor és Szféra közösségi hitelek (2016): A Mentor és Szféra közösségi hitelek által finanszírozott ügyfelek lemondanak a banktitok intézményéről, méghozzá azért, hogy a bank betétesei támogatni tudják őket megtakarításaikkal, amellett, hogy normál piaci kamathoz jutnak lekötéseik után. Ilyenkor a bank honlapján lévő adatokból kiderül, mind a hitelcél, mind pedig az, hogy milyen összegű betétállomány gyűlt össze egy-egy ügylet mögött, és ez mennyivel csökkentette a hitelfelvevő törlesztőrészletét. Emellett a Bank folyamatosan aktívan is keresi a kapcsolatot olyan projektekkel, melyek a fenntarthatóság irányába mutatnak.

 

Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×