Zöldunió

A Knauf Insulation abban a szerencsés helyzetben van, hogy már együttműködik a zöldunióval, így az elmúlt időszakban a szemünk előtt rajzolódott ki, hogy a zöld tartalomszolgáltatók alkotta jól működő egész miként fejlődik tovább. Az egyedülálló kezdeményezéssel célzottan és tervezetten vagyunk képesek kommunikálni azt, hogy a környezetvédelem és az energiahatékonyság kéz a kézben is járhat egymással, ráadásul úgy, hogy számos gazdasági előnyt teremt az egyén, a befektető, és az állam számára is. Környezetünk megóvása mindannyiunk elemi érdeke, a jövőnk záloga. Sokan gondolják azt, hogy egyénileg nem sokat tudnak tenni a zöldebb jövő érdekében. A zöldunió önmaga működésével is bebizonyítja ennek ellenkezőjét, egységével irányt mutat olvasói számára is: ha mindenki megteszi a lehetőségeihez mérten azt, amit tud, a személyes előnyök összeadódnak, és kimutatható mértékben vagyunk képesek befolyásolni közös jövőnk alakulását, egy szebb, zöldebb, energiatudatosabb jövőét, amire méltán lehetünk majd büszkék!

 

A Knauf Csoport egyike a világ vezető építőanyag és épületszerkezeti rendszer gyártóinak, és elsősorban farost lemez és gipszkarton alapanyagokat használ. A vállalat már hatvan éve működik sikeresen a világ harminc országában, és több mint száz gyártóüzem tulajdonosa. A Knauf Insulation, amely önálló egységet alkot a Knauf Csoporton belül, a múlt század hatvanas éveiben kezdett szigetelőanyagokkal foglalkozni. A vállalat jelenleg ötven országban körülbelül ötezer alkalmazottat foglalkoztat, harminc gyárában termel üveg-, kőzet- és fagyapotot, valamint extrudált (XPS) és expandált polisztirolt (EPS).
Ma a Knauf Insulation a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő szigetelésgyártója, amely széles választékban kínál a megnövekedett energiahatékonysági-, hő- és hangszigetelési igényeket is kielégítő szigetelőanyagokat lakossági építésekhez és felújításokhoz csakúgy, mint kereskedelmi és ipari épületekhez. A vállalat mind az üveggyapot, mind a kőzetgyapot piacán új gyárak létesítésével bővíti tevékenységét szerte a világon, meglévő létesítményeit pedig a teljesítmény és a költséghatékonyság javításával fejleszti tovább. A Knauf Insulation a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem elkötelezett híve, termékei újrafelhasznált vagy bőségesen rendelkezésre álló alapanyagokból készülnek, csomagolási technikájának magas színvonala csökkenti a szállításkor elfogyasztott üzemanyag mennyiségét. Gyártósorai a világ legfejlettebb gyártási és tesztelési környezetben üzemelnek, így a legjobb minőségű kőzetgyapotot állítják elő a lehető legalacsonyabb széndioxid kibocsátási szint mellett. Knauf Insulation Magyarországon: A közvetlen képviselet, amelyet 2005 év közepén alapítottak, először belga importtal (VISE), később az új csehországi gyárban készülő üveggyapot importjával foglalkozott. A 2006-os nemzetközi akvizíciók lezárása után, a rákövetkező év folyamán zajlott le a kőzetgyapot, üveggyapot és fagyapot üzletágak integrációja, amelynek végén a Heraklith Hungária Kft vette fel a Knauf Insulation Kft nevet.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×