Zöldunió

A SUSCO Budapest Magyarország és a régió egyik legfontosabb fenntarthatósági fóruma, amely az Antall József Tudásközpont szervezésében valósul meg immáron öt éve. A konferencia lehetőséget teremt a kormányzati, akadémiai, vállalati és civil szféra számára a kelet-közép-európai régióra is hatást gyakorló kihívások megvitatására, tapasztalatcserére és a megfelelő megoldások feltárására. Elsősorban azon a felsőoktatásban tanulókat, szakértőket, cégeket és a kormányzati szektor szereplőit célozza meg, akik tevékenységükkel kapcsolódnak a fenntarthatóság és környezetvédelem területéhez – de a 2018-as rendezvény kampányában a Zöldunió felületei által és szakmai támogatásával egy még szélesebb réteghez sikerült eljutni. Az együttműködésnek köszönhetően a már meglévő követői bázis tökéletesen kiegészült egy még változatosabb, a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett közösséggé.

Az Antall József Tudásközpont nyolcéves fennállása alatt számos rendezvénysorozatot és konferenciát hívott életre, melyek egyaránt szólnak a felsőoktatásban tanulóknak, valamint a hazai és nemzetközi szakmai közönségnek. A tehetséggondozás mint antalli gondolat és a különböző tudományterületeken megvalósuló hiánypótlás a Tudásközpont szakmai tevékenységének alapvetései. Az AJTK nyolc év tapasztalattal a háta mögött olyan hazai think tank-ké kíván válni, amely bizonyos témákban (a Visegrádi Együttműködés, az USA, Kína és Oroszország jövőbeni szerepe, biztonságpolitika, fenntartható fejlődés, technológiai és társadalmi innováció) régiós viszonylatban megkerülhetetlen. 

Az AJTK fontosnak tartja, hogy a fenntartható fejlődés, mint kontinenseken átívelő szemlélet is megjelenjen a nemzetközi és hazai projektek tervezésekor. A fenntartható fejlődés céljai melletti elköteleződés 2013 novemberére vezethető vissza, amikor Magyarország New York-i ENSZ Képviseletével egyeztetve a Tudásközpont egy, a közép-európai régióra koncentráló, fenntartható fejlődés témájú nemzetközi konferencia – a SUSCO Budapest– kidolgozásához önálló irodát hozott létre. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×