Zöldunió

Ozone Zöld-díj díjátató után készült csoportkép (forrás: origo.hu)
2017 okt. 19

Idén a Zöldunió is részt vett a környezetvédelem és fenntarthatóság szempontjából jelentős, innovatív projekteket jutalmazó Zöld-díj körüli munkálatokban.

Az Ozone Zöld-djat Magyarország egyetlen zöld tematikájú tévécsatornája, az Ozone televízió alapította 2010-ben. Az évente megrendezésre kerülő megmérettetésre öt kategóriában lehet jelentkezni: pályázhatnak nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, civil szervezetek, iskolák és óvodák valamint magánszemélyek.

A Zöldunió az OzoneTv stratégiai partnereként többféle feladatot is ellátott az Ozone Zöld Díj projekt megvalósításban:

Delegált médiaportófólió-partnereinek főszerkesztői alkották az előzsűrit, mely a díjazottak kiválasztásában segítette a zsűri munkáját. A Zöldunió előzsűri tagja volt Doró Viktória, a Recity Magazin portál főszerkesztője, Fehér Balázs, a Tiszta Jövő zöld-portál főszerkesztője, Kiss Ádám József, az ecolounge ökoportál főszerkesztője, Ladányi Roland, a Don’t waste it! hulladékgazdálkodási ökoportál főszerkesztője, Szuhi Attila, az Energiahír és a Légszennyezés.hu főszerkesztője és Vígh Léna, a Zöld Újság magazin és portál főszerkesztője.

A Zöldunió online médiatámogatóként is népszerűsítette az eseményt, emellett Kiss Ádám József (a Zöldunió vezetője) tanácsadóként segítette a szervezési munkát, valamint a zsűrinek is tagja volt.

A díjátadó eseményére a Földgömb magazin Zöldgömb fesztiválján került sor, október 14-én, az Akvárium Klubban.

A kezdeményezés egyre sikeresebb, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy idén rekordszámú, 68 nevezés érkezett, a magánszemélyektől, a civileken át, egészen a nagyvállalatokig. „Nagyon sok kiemelkedő és szemléletformáló pályamunkával találkoztunk, az elektromos autózástól, az éghajlatváltozáson át a fogyatékkal élők bevonásáig. Az egyszemélyes civil kezdeményezések is igazolják, hogy már egyetlen ember is sokat tehet az élhetőbb környezet megteremtéséért” – mondta Dr. Béres András a Herman Ottó Intézet szakmai ügyvezető-helyettese, a zsűri elnöke a díjátadón.

Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×